BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 6 d’octubre del 2009

1976 (Opus 10)


El 2 de març de 1976 estrenen l'espectacle SET ANYS I UN DIA DE CANÇONS, del que efectuaren 8 representacions al Teatre Tívoli de Barcelona i fou dirigit pel mestre Francesc Burrull.

Es presentaren noves cançons que apareixerien més tard al disc OPUS 10 i una selecció de les antigues. A causa del gran èxit de públic, aquest espectacle es va reestrenar el 17 d'abril al Teatre Romea i més endavant, una altra vegada al Teatre Apolo.

El dia de Sant Jordi d'aquell any, 23/04/1976, sortia el primer número de l'AVUI (el primer diari en català després de 40 anys) i, per celebrar-ho, La Trinca va convidar al seu espectacle a tothom que hi anés amb l'AVUI sota el braç.

A l'estiu tornen a organitzar el 'Canet Rock' i les 'Sis hores de Cançó'.

En referència a aquest últim, a la imatge de l'esquerra veiem la pàgina 35 de l'edició del dia 27 de juliol de 1976 del diari LA VANGUARDIA ESPAÑOLA on podem llegir el següent text que, a continuació, us transcric i tradueixo:

"LES SIS HORES DE CANÇÓ A CANET"
Aquí tenim un reportatge gràfic del VI Festival "Les Sis Hores de Canet", al qual van assistir milers de persones, que van tenir durant la llarga sessió un envejable comportament cívic. Tant els millors solistes com conjunts de l'especialitat van participar en aquesta vetllada que va tenir caràcters d'éxit en tots els aspectes.

El reportatge va acompanyat d'unes fotografies d'en POSTIUS on podem veure a LA TRINCA, RAIMON, MARIA DEL MAR BONET, PI DE LA SERRA, OVIDI MONTLLOR i el grup AL TALL, (que com no podia ser d'altra manera anomenen en el peu de foto "AL TAL DE VALENCIA").

Aquest any apareix, OPUS 10, l'últim LP que enregistren amb Edigsa, i que conté les característiques bàsiques de la seva producció a partir d'aquí: Temes de sàtira política i d'humor amb alguna connotació sexual interpretats amb música de gènere (boleros, pasdobles, cha-cha-cha...).

En aquest àlbum destaquem: La Faixa (cançó antifranquista), 18 Jutges (contra els regidors del “no” al català a l'ajuntament de Barcelona), La Patata (amb una nova teoria de l'evolució), etc.