BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 5 de març del 2010

No Passa Res! (TV3 - 1987)



Tal com podem llegir a la web de GESTMUSIC, el programa NO PASSA RES! va ser el primer format original dels membres de La Trinca per a la televisió que va arribar a les pantalles de TV3 el gener de 1987.

L’esperit del trio de Canet, clau de l’èxit dels seus espectacles tan aclamats, va ser traslladat a la petita pantalla amb molt d’encert en la que va ser, a més a més, la primera producció de Gestmusic. Així ho demostra el fet que No passa res! fos el programa de més èxit de la televisió pública catalana: va arribar a tenir un milió i mig d’espectadors, una cosa inèdita fa uns quinze anys. Les crítiques van ser excel·lents i van destacar, entre altres coses, la bona acollida que va tenir la creació de una família encarnada per La Trinca que presentava diferents situacions des de la sala d’estar de casa seva. Josep M. Mainat (la mare), Toni Cruz (el fill punky) i Miquel Àngel Pascual (el pare) van donar vida a aquesta peculiar família, que més tard protagonitzaria altres programes de televisió.

Les interpretacions musicals de La Trinca, el bon humor, la ironia i les entrevistes imprevistes i originals esquitxaven un programa ple de gags diferents i, sobretot, divertits. Potser una de les claus del format ideat per Toni Cruz, Josep M. Mainat i Miquel Àngel Pascual fou la capacitat de sorprendre l’audiència i els convidats cada setmana. Gent del món de l’espectacle, els esports, el cinema, polítics, escriptors, intel·lectuals... va passar pel plató per sotmetre’s a un divertit tercer grau dels presentadors que, a més a més, abusaven de la seva bona predisposició fent-los protagonitzar les situacions més dispars.

En aquest blog, dedicat a la música de LA TRINCA, volem destacar les cançons que en alguns dels capítols del programa es van fer a mida per un convidat en concret que aquest cantava junt amb La Trinca. I gràcies a en CARLES que n'ha extret els àudios dels DVD's del programa i me'ls ha fet arribar junt amb les lletres us les aniré oferint, a partir de la setmana que ve, cada divendres en uns apunts especials.

Les aniré publicant en el mateix ordre que els he rebut, afegint el vídeo de la cançó quan aquest estigui disponible a YouTube, i són les següents:


(No cal dir que si en sabéssiu d'alguna més
només cal que me l'envieu i l'afegiré a la llista)

Avui, per començar a fer boca, us poso la sintonia del programa:

NO PASSA RES! (SINTONIA)

No papa,
no papa,
no papa papà papà.

(A continuació es repeteix dues vegades aquest
tros anterior com a veu de fons mentre que
com a veu principal canten el que segueix)

No papa papà papa pa papà,
no papapa papà pa papà.
No papapà pà papapa papà,
no papapà papapà papà.

Juju, jaja.

No passa res, no passa res, no passa res.
No passa res, no passa res,
no papapapassa res.
No papapà pà papapa papá,
no papapà papapà papà.
No papapà pà papapa papá,
no papapà papapà papà.
No passa res.

No passa res.
No papa,no papa,
no papa papá papá.

No passa res
Juju, jaja.