BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 9 d’octubre del 2009

1981 (Nou de Trinca)


Aquest any apareix un nou LP, NOU DE TRINCA, amb cançons de gran contundència política com La Dansa del Sabre (tenien la idea de fer una cançó amb aquesta música i l’esperpèntic cop d'estat del 23-02-1981 mentre preparaven el nou disc va fer que ho aprofitessin i així la cançó que inclou aquell famós vers '... tranquil Jordi, tranquil que és la guàrdia civil...', recreant la conversa oficiosa entre el Rei d'Espanya i el President de la Generalitat, va sortir immediatament després dels fets), Com el Far West no hi ha res (comparant Catalunya amb una reserva d'indis), El Baion de l'Otan (sobre l'entrada d'Espanya a aquesta organització militar), Corasón Loco (bolero que parlava de la complicació de tenir dues pàtries, l'oficial i l'estimada. Per aquest tema van rebre una querella per plagi que no va prosperar). Altres temes del disc foren: In secula seculorum (clarament anticlerical), El Danubi blau (un vals ecologista), Homenatge (criticant a la censura) o la famosa El baró del Bidet (explicant la Revolució Francesa a la seva manera).

Aquest disc donarà peu a un nou espectacle teatral, amb el mateix nom, estrenat al Teatre Barcelona amb un èxit sense precedents que els obligà a reposar-lo al cap d'un any i per una llarga temporada al Teatre Tívoli.

La gran demanda d'aquest nou repertori va fer que els contractessin arreu del país i al llarg d'un parell d'anys van fer 'bolos' per tot Catalunya.

L'èxit va ser tant extraordinari que van acabar aconseguint un Disc de Platí per assolir les 150.000 còpies venudes de 'Nou de Trinca' en poc temps, tot i que en total se'n van vendre més de 300.000 exemplars.

A la imatge de l'esquerra veiem la notícia recollida en l'edició de LA VANGUARDIA del dia 15 de maig de 1980.

Com ja hem dit abans, la cançó "Corasón Loco" inclosa en aquest disc els va dur davant dels tribunals acusats de plagi. Encara que després la querella no va prosperar. A continuació podeu llegir la notícia apareguda en l'edició del diari LA VANGUARDIA del dia 28 de maig de 1982.

TORNAR A " 1980 "