BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 14 de juny del 2024

Premis d'Humor Gat Perich (2024)

Tret d'AQUÍ


Ahir, 13/06/2024, es va fer l’acte d’entrega dels guardons de la XXI edició dels Premis Gat Perich que, des de 1996, s’atorguen en memòria de l’humorista i escriptor català Jaume Perich per reconèixer la important tasca social dels professionals de l'humor.

Aquesta gala arriba després de quatre anys de silenci d’aquests premis que l’any 2020 es van suspendre a causa de les restriccions per la crisi sanitària de la covid i també pel decés del dibuixant Fer que en fou l’ànima des de la seva creació.

En conseqüència, els Premis entregats ahir van mantenir el palmarès que no es va poder atorgar en l’edició del 2020 i, pel que fa al Premi d’Humor Mediàtic, aquest va correspondre a LA TRINCA que l’any 2019 va celebrar el 50 aniversari. D’aquesta manera el jurat va voler aprofitar l’efemèride per a destacar la fidelitat a l’humor i el compromís amb la crítica política i social, a banda de la “forta petjada en la cultura catalana” del grup format per Josep Maria Mainat, Toni Cruz i Miquel Àngel Pasqual que conformen un dels referents del panorama musical català “amb una proposta atrevida, desacomplexada, amb lletres divertides, punyets de gran càrrega satírica”.