BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 16 de juny del 2019

FESTA MAJOR XXI (Homenatge als 50 anys de "La Trinca")

Tret d'AQUÍ

L'espectacle de tribut als 50 anys de La Trinca, Festa Major XXI, s'estrenarà el diumenge 30 de juny a l'Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí, a les 19.30 h. La coproducció, a càrrec de l’Espai Ter, Seed Music i Grup Enderrock, proposarà una revisitació del disc més emblemàtic del trio de Canet, FESTA MAJOR (Edigsa, 1970).

L'homenatge tindrà els arranjaments del músic i productor Joan Díaz i la participació de sis artistes de l’escena de la cançó i el pop-rock català, Cesk Freixas, Edna Sey, Guillem Roma, Ju, Marc Bala i Llorenç Orriols (Mareta Bufona) i Senyor Oca. L’espectacle tindrà la versió discogràfica amb FESTA MAJOR XXI (Seed Music, 2019), que es distribuirà amb la revista Enderrock del juliol.

Festa Major és un dels millors exemples de música popular en el sentit més genuí de la paraula: música feta a partir de l’observació del comportament de la gent (en aquest cas durant una festa major) que el poble fa seva i en multiplica els efectes. La Trinca va retratar com eren les festes majors catalanes dels anys seixanta i al mateix temps va condicionar com serien les posteriors al seu disc. En aquest homenatge tant els intèrprets com Joan Díaz adaptaran els clàssics del trio de Canet però sense oblidar l'essència per la qual va triomfar el grup.

[Text d'ENDERROCK.cat]