BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 15 de maig del 2012

Galeria Virtual de Records - 008


PATUFET - REVISTA INFANTIL I JUVENIL
Any 3 - Segona època - nº 48 - 25/09/1970 (6 ptes)
Apartat: CATALUNYA AVUI
Text: Olivé / Fotografia: Antoni Catany

Reportatge aparegut a la revista per nens, PATUFET, al principi de la carrera de LA TRINCA. Us el copio a continuació:

LA TRINCA
L'èxit de "LA TRINCA" ha estat molt discutit, Molts no s'explicaven com un conjunt que canta unes cançons tan aparentment senzilles pogués triomfar plenament. D'altres, en canvi, han vist "La Trinca" com uns innovadors que han sabut donar a les seves interpretacions una gràcia exquisida. No hi ha dubte, però, que tots esperàvem un tipus de cançó divertida que fos fàcil de cantar, i "La Trinca" ha sabut donar-nos-la.
Escoltar un recital de "La Trinca" vol dir passar-ho en gran. La simpatia i l'espontaneïtat d'uns nois com en Josep M., en Toni i en Miquel Àngel havia d'arribar forçosament al públic.
"La Trinca" agrada perquè arriba al cor de tots els qui l'escolten. Un recital de "La Trinca" és com una gran xerinola en la qual tots podem participar. El seu primer L.P. "TOTS SOM POPS" fou una veritable mostra d'humor català popular, actualitzat i interpretat des del punt de vista de tres joves d'avui. La cançó popular catalana ha preocupat molt les noves generacions. Com recollir la tradició i actualitzar-la?. Com adaptar aquelles velles tonades a les necessitats i característiques de les cançons actuals?. "La Trinca" contribueix a donar a aquestes preguntes una resposta prou consistent per a tenir-la en compte.
Posteriorment, amb el seu segon L.P. "Festa Major" -potser l'obra més important que ha realitzat "La Trinca" fins ara- ha assolit l'èxit total.
La Trinca ha trobat el seu mitjà d'expressió en aquestes cançons festives i populars que són per a ells una manera natural d'expressar-se. I han trobat, junt amb l'encert artístic, l'encert comercial. Des del seu primer títol fins ara no ha parat de vendre discs, d'acudir constantment a les emissores de ràdio, de complir amb nombrosos contractes...
I quan sortim d'excursió, quan tenim ganes de fer gresca, quan estem contents, no podem fer-hi més: ens trobem amb les cançons de "LA TRINCA" als llavis.


Amb l'etiqueta RECORDS publico amb periodicitat mensual, el 15 de cada mes, uns posts on aniré recollint les imatges de diferents objectes relacionats amb La Trinca. Si voleu col·laborar amb aquesta galeria virtual, no dubteu a fer una fotografia de qualsevol cosa relacionada amb La Trinca o La Nova Trinca que encara guardeu (entrades o programes de concerts, targetes promocionals, "merchandising" divers, etc) i feu-me-la arribar al meu e-mail amb el màxim de dades per identificar-la en el temps i en l'espai. Amb molt de gust, la publicaré al blog.