BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 5 d’octubre del 2009

1973 (Ca Barret! / Mort de Gana)


El 23 de febrer de 1973, s'emet a través de TVE a Catalunya un “Gran Especial de La Trinca”, de 45 minuts de durada. Un recull de les seves cançons rodat a Canet de Mar que per l'època, amb Franco encara viu, va resultar un agosarament i una demostració de valor. (La imatge superior correspon a un moment d'aquest espectacle televisiu)

El 21 d'abril de 1973 estrenen al Teatre Romea de Barcelona un nou espectacle anomenat MORT DE GANA SHOW, amb un extraordinari èxit de recaptació. Era un espectacle divertit format d'esquetxos i cançons sense connexió entre elles amb textos de Florenci Foix (pseudònim de Terenci Moix), Maria Aurèlia Capmany, Jaume Vidal Alcover i Jordi Teixidor. A l'escenari LA TRINCA acompanyats de Rosa Mª Sardà, Elisenda Ribas i Enric Pous cantaven cançons com: Wàters, Flors i violes, Galliner's Stories, Cleopatra, Simplement Marieta...

L'any 1973 també publiquen el disc CA BARRET! amb cançons dels espectacles escrits per la Maria Aurèlia Capmany i en Jaume Vidal Alcover que es representaven a l'emblemàtica sala 'La Cova del Drac', conté temes satírics com: Sarau, La revolució, El Pelegrí, Spain is different, Mico Pelat..., combinats amb altres més lírics com: Quatre Llunes, En un vaixell, Si no saps ser feliç...

El juny de 1973 apareix MORT DE GANA, un nou LP basat en l'espectacle del Romea que incloïa cançons com Califa (sàtira del franquisme), Mollerussa, mon amour, Tango (paròdia feta a partir de l'èxit de la pel·lícula 'L'últim tango a Paris' amb Marlon Brando i que la gent anava a Perpinyà per poder veure), El fado de l'enfadós, Mort de gana, etc.

Van portar aquest espectacle a moltes festes majors d'arreu de Catalunya (no a totes, aquell any l'alcalde de Girona els prohibí actuar al Teatre Municipal argumentant que l'espectacle no tenia el nivell cultural necessari) i la tardor de 1973, tornaren a programar-lo al Romea posant damunt del escenari un recull de les cançons de 'Mort de Gana Show' i de retalls de 'Trincar i Riure'.


ANAR A "1974"