BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

divendres, 15 de juny del 2012

Galeria Virtual de Records - 009


Cartell anunciador de
"Tartan dels Micos i l'estreta de l'Ensanche" (1974)
Obra de teatre amb la col·laboració de LA TRINCA

LA TRINCA va col·laborar, amb la producció i fent la música, en el primer espectacle teatral de Terenci Moix que es va estrenar el 8 de febrer de 1974 al Teatre Romea de Barcelona. Aquell mateix dia es va publicar als diaris una nota de presentació de l'obra que podeu veure en una imatge al final del post i que us transcric a continuació:

ROMEA: "Tartan DELS MICOS" S'ESTRENA AQUESTA NIT
Romea - En relació amb l'estrena de l'obra de Terenci Moix, "Tartan dels micos" que tindrà efecte aquesta nit al Teatre Romea se'ns remet, a tall d'autocrítica (o alguna cosa semblant) la següent nota:

Aquesta nit, al teatre Romea, el nostre Tarzan llançarà a l'aire el seu primer "aiaiaiaaaa" (o com sigui). Diem, o volem dir en definitiva, que les representacions del tan esperat "Tartan dels micos contra l'estreta de l'Ensanche" començaran avui.
Aquesta és la primera obra teatral del Terenci, de Terenci Moix, que arriba als nostres escenaris. I com tot el que envolta el popular "enfant terrible" de les lletres catalanes és esperat amb la natural ansietat o preocupació per part dels seus amics i contraris, respectivament.
La informació que tenim per uns i altres és ben senzilla: no direm que és això ni que és allò, de manera que no resoldrem els seus dubtes. Direm només, que "Tartan dels micos" és "l'obra més bèstia de totes les obres que és fan i és desfan". Així no diem res i ho diem tot.
La gent que portarà l'obra de Moix a la selva (perdó, a l'escenari) són actors que per què parlar-ne: Rosa Maria Sardà (l'estreta de l'Eixample), Enric Majó (Tartan), Joan Vallès (un notari de la "ceba") i Elisenda Ribas (una cunyada del Liceu). L'escenografia va a càrrec de Josep Massagué.
Finalment parlarem de la producció. S'anuncia que aquest espectacle està produït "per Pebrots". Això no vol dir només el que sol pensar-se a primera vista. "Pebrots" és el segell sota el qual s'amaguen (?) els de LA TRINCA quan volen col·laborar amb tot allò que els sembla interessant. Però els "trincos" no han posat només el potencial econòmic, sinó també les seves dots musicals al posar notes a les diverses cançons que s'inclouen en l'obra. Són massa ingredients. I això ens impedeix suposar que "Tartan dels Micos contra l'estreta de l'Ensanche" serà una obra més. A partir d'avui, al Teatre Romea, preparint-se per deixar anar les riallades més salvatges que el teatre català hagi provocat mai.



Amb l'etiqueta RECORDS publico amb periodicitat mensual, el 15 de cada mes, uns posts on aniré recollint les imatges de diferents objectes relacionats amb La Trinca. Si voleu col·laborar amb aquesta galeria virtual, no dubteu a fer una fotografia de qualsevol cosa relacionada amb La Trinca o La Nova Trinca que encara guardeu (entrades o programes de concerts, targetes promocionals, "merchandising" divers, etc) i feu-me-la arribar al meu e-mail amb el màxim de dades per identificar-la en el temps i en l'espai. Amb molt de gust, la publicaré al blog.