BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 1 de febrer del 2010

EL "NO" AL CATALÀ



L'any 1975, 18 regidors de l’Ajuntament de Barcelona van votar contra una proposta de donar una subvenció a l’ensenyament en català. La societat catalana els va dir els regidors del no, i els va mostrar, de la manera més enèrgica i digna, el menyspreu que es mereixien.
Fins i tot La Trinca els va fer la cançó "18 JUTGES" que podeu escoltar en aquest vídeo fet l'any 1976.

Avui, 01 de febrer de 2010, bastants cinemes de Catalunya han decidit tancar per protestar per la Llei del Cinema Català.
Una de les pretensions d'aquesta Llei és permetre que els espectadors puguin escollir la llengua en que volen anar a veure les pel·lícules fent que hi hagi un 50% de les sales que les emetin en català i un 50% en espanyol. Aquesta elecció avui en dia és impossible ja que la relació és d'un 3% contra un 97%.
I encara que un estudi encarregat per ells mateixos els diu que un 96'5% dels espectadors anirien igualment o encara més al cinema si s'apliqués aquesta Llei, la patronal argumenta raons econòmiques (us enllaço la notícia al 3CAT24.CAT) per donar aquest "NO AL CATALÀ".
Per la meva part no en faig cap comentari, crec que n'hi ha prou dedicant-lis la cançó i el vídeo que encapçala aquest post.