BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dilluns, 15 de desembre del 2014

Galeria Virtual de Records - 033



Carta - Resposta del
Consultori del TBO (1977)

El TBO fou una revista de còmics editada a Barcelona i escrita en espanyol que va aparèixer el 1917 i es va publicar, amb interrupcions, fins al 1998. Va tenir una gran importància en la història del còmic espanyol, fins al punt que del títol de la revista va sorgir el terme "tebeo", que a Espanya és sinònim d'"historieta". La revista anava dirigida al públic infantil i va cultivar l'humor blanc amb un estil propi d'historieta humorística. Especialment influents van ser algunes de les seves sèries, com "La familia Ulises" de Benejam, o "Los grandes inventos del TBO" que presentava el professor Franz de Copenhague.

En alguna etapa, la revista també va incloure una secció tipus consultori on els nens i les nenes podien escriure preguntant sobre els temes que els interessaven. La carta que us presento avui és la resposta a una d'aquelles consultes. Porta data del 5 d'octubre de 1977 i, com veieu, està dividida en dues parts. La primera és la carta pròpiament dita on s'acusa rebut de la consulta d'un lector que va demanar dades sobre "LA TRINCA" i, pel que es veu, també alguna foto o pòster del grup. Aquesta segona demanda no va ser atesa perquè "se aparta de la finalidad y posibilidades de nuestro consultorio" però sí la primera doncs li van adjuntar un breu apunt amb la història del grup fins aquell moment, tal com es pot veure a la imatge que encapçala aquest post.


****************************


Amb aquest post arribo al final dels que, amb l'etiqueta RECORDS, he anat publicant mensualment mostrant les imatges de diferents objectes relacionats amb La Trinca.
Això no vol dir que aquesta secció del blog s'acabi, simplement perd la seva periodicitat mensual i només publicaré nous "RECORDS" quan en trobi algun de nou que em sembli prou interessant. En aquest sentit, continuo demanant la vostra ajuda. Si voleu col·laborar amb aquesta galeria virtual, no dubteu a fer una fotografia de qualsevol cosa relacionada amb La Trinca o La Nova Trinca que encara guardeu (entrades o programes de concerts, targetes promocionals, "merchandising" divers, etc) i feu-me-la arribar al meu e-mail amb el màxim de dades per identificar-la en el temps i en l'espai. Amb molt de gust, la publicaré al blog.