BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 15 de març del 2014

Galeria Virtual de Records - 027



Material publicitari de la pel·lícula
"LA NOVA CANÇÓ" (Francesc Bellmunt - 1976)

L'any 1976 es va estrenar "LA NOVA CANÇÓ", primera pel·lícula que va obtenir els permisos administratius pertinents per realitzar-se en català. Amb direcció de Francesc Bellmunt i guió de l'Àngel Casas, és un gran reportatge amb actuacions i entrevistes, sobre el fenomen de la cançó catalana situat en el context social, cultural, polític i econòmic de la Catalunya de 1975.
De la pel·lícula, el mateix director en destaca tres moments notables. El primer és l'actuació de Rafael Subirachs cantant per primera vegada la versió completa de "Els Segadors". El segon és que s'hi recull el primer recital multitudinari de Raimon, amb gran desplegament de banderes i crits. I el tercer a destacar és el retorn de Lluís Llach als escenaris.

LA TRINCA també participà en aquesta pel·lícula, cantant la cançó "Botifarra de pagès" en una actuació gravada al Camp del Barça. A la imatge que encapçala aquest post, al costat del pòster de la pel·lícula podem veure també un dels fotogrames promocionals del film, justament el que mostra l'actuació de LA TRINCA vestits de jugadors del F.C. Barcelona. I a continuació en podeu veure el vídeo:




Amb l'etiqueta RECORDS publico amb periodicitat mensual, el 15 de cada mes, uns posts on aniré recollint les imatges de diferents objectes relacionats amb La Trinca. Si voleu col·laborar amb aquesta galeria virtual, no dubteu a fer una fotografia de qualsevol cosa relacionada amb La Trinca o La Nova Trinca que encara guardeu (entrades o programes de concerts, targetes promocionals, "merchandising" divers, etc) i feu-me-la arribar al meu e-mail amb el màxim de dades per identificar-la en el temps i en l'espai. Amb molt de gust, la publicaré al blog.