BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 10 d’octubre del 2009

1986 (Trinca, sexe i rocanrol)


La imatge que encapçala aquest post mostra a LA TRINCA actuant a l'espectacle que es va fer el 23 d'abril de 1986 amb motiu de l'inauguració dels nous estudis de TV3 a Sant Joan Despí. Amb aquest mateix motiu, LA TRINCA va fer una cançó especial dedicada a la televisió catalana i als seus inicis, que van ser una mica complicats.

L'abril de 1986 surt un nou LP en català, TRINCA, SEXE I ROCANROL, amb temes de candent actualitat com, per exemple, L'IVA fet fàcil (sobre aquest nou impost), Que bonics són els anuncis (dedicat a la publicitat), Massacre i Aniquilació (basat en la pel·lícula 'Rambo'), La Tele Matutina (sobre la novetat de la programació televisiva als matins), No sé perquè t'estimo (parlant del desencís dels votants del PSOE), Centre on the rocks (sobre el Partit Reformista d'en Miquel Roca), etc. També trobem una versió actualitzada de la cançó 'He vist un rei' (Ca Barret!) on apareixen el Papa, Reagan i Gorbatxov que es diu I el pobre poble, què?.

Aquest LP tingué una versió en espanyol: TRINCA,SEXO Y ROCANROL amb les mateixes cançons traduïdes al castellà (El IVA, hecho fácil - Y el pobre mundo, ¿qué? - La " tele" matutina - Sube al avión - Qué bonitos los anuncios - No sé por qué te quiero - Quiero una Novia Pechugona - El hombre light - Masacre y aniquilación - El centro on the rocks).

També hi hagué, amb el mateix nom, una versió per Amèrica llatina (publicada l'any 1988) amb alguns temes canviats (Quiero una Novia Pechugona - El barón del bidé - Las hermanas sister - Oda al papel higiénico - Vade retro - Sube al avión - Sevillanas de la probeta - Hombre light - La patata - El IVA - Por primera vez), que va ser la seva presentació discogràfica al continent americà (per això contenia algunes cançons de 'Quesquesé se merdé' (1983), inèdit a aquell continent).

Amb la cançó Quiero una novia pechugona (versió de Se'm descontrolen les neurones) van arribar a sortir al rànquing sud-americà dels millors grups de rock i aquest tema es considera el 73è de les 100 millors cançons de la dècada dels 80 segons VH1 (canal musical de televisió dels EEUU).


ANAR A " 1987 (Marro!) "