BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimecres, 31 de desembre del 2014

Història de Catalunya amb cançons (CD - 2014)


HISTÒRIA DE CATALUNYA
AMB CANÇONS

PICAP - CD_8425845917757 (2014)

Text: Jaume Picas i Miquel Desclot
Música: Antoni Ros Marbà
Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya
Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers
Cantants: Nina, Daniel Anglès,
Josep Maria Mainat i Toni Cruz
Narradors: Lloll Bertran i Lluís Soler

Aquest any 2014 que avui s'acaba, hem commemorat a Catalunya el Tricentenari dels fets de 1714 i aprofitant aquesta celebració s'ha reeditat, ampliat i actualitzat el disc HISTÒRIA DE CATALUNYA AMB CANÇONS que, amb participació de LA TRINCA, va ser publicat per primera vegada l'any 1971.

Amb el mateix títol, aquesta nova versió del disc inclou les 10 cançons anteriors amb lletra de Jaume Picas (Els avantpassats, El comte Guifré, Catalunya i Aragó, Jaume I, Els Almogàvers, El compromís de Casp, L'emperador Carles V, El tractat dels Pirineus, La Guerra de Successió i La Renaixença Literària) que s'han tornat a enregistrar més 5 de noves amb textos de l'escriptor i poeta Miquel Desclot (Terra de Creadors, El Drac Modernista, Les Normes Ortogràfiques, El President Macià, La Guerra Civil i L'onze de Setembre del 1977).

A continuació, us poso el llibret que acompanya el CD on trobareu les dades del mateix i les lletres de totes les cançons, un altre document amb les partitures del disc per veu i piano on també hi ha el text de les presentacions de cada cançó i, per acabar, un parell de vídeos sobre aquest nou disc:













12 comentaris:

Carme Rosanas ha dit...

Jo tinc el disc antic... Em compraré el nou per descomptat, pels meus néts, però també per a mi. Si ja el d'aleshores el vsig trobar boníssim, suposo que ara més complet, encara m'agradarà més.

McAbeu ha dit...

CARME: Jo també tinc l'antic però coincideixo que aquest nou fa molt bona pinta, tant pels nens com pels grans.

Anònim ha dit...

Bones! Que ha passat amb el canal de youtube "La Trinca" que crec que es del mateix propietari que aquest blog?
Avui anava per escoltar cançons de La Trinca com de tant en tant i havia deaaparegut tot!
Merci.

McAbeu ha dit...

Bon dia, ANÒNIM. Primer dir-te que els administradors del Canal Youtube de La Trinca i els d'aquest blog no tenim res a veure, més enllà de compartir gustos musicals trincaires.
Malgrat això, em sembla que puc ajudar-te amb el teu dubte.
El Canal Youtube de La Trinca que des de fa més de sis anys ens ofereix un recull de cançons, televisió i documentals sobre el grup va deixar d'estar disponible durant un temps mentre s'aclaria el tema de la Llei de Propietat Intel·lectual. Solucionat aquest problema va tornar a ser obert al públic a finals de la setmana passada. Si tu ahir encara no hi vas poder entrar potser hauries de revisar l'enllaç, a continuació et copio el correcte que jo mateix acabo de comprovar que funciona perfectament.
(https://www.youtube.com/user/oscar0014/featured?view_as=public)
Espero haver-te pogut ajudar.

Anònim ha dit...

Bones! Sóc el mateix de l'altre dia, les cançons de l'album "Tots som pops" estan penjades al canal de Youtube? Les he estat buscant però no les trobo.

Anònim ha dit...

Bé, la majoria si que hi son, em referia a les de Fogata i fuig com puguis, que si no mequivoco n hi havia dues en aquest album.

McAbeu ha dit...

ANÒNIM: Amb tant detall ja no et puc ajudar. Com et vaig dir jo no sóc l'administrador del canal Youtube de La Trinca. t'hauries de posar directament en contacte amb ells.

Anònim ha dit...

Be, no havia entes aixo, havia entes que no tenieu res a veure amb La Trinca pero que el blog i el canal si que ereu els mateixos. Mirare de posar-mhi en contacte.

Anònim ha dit...

no se pas com he arribat fins aquí xD

McAbeu ha dit...

PONS: Jo tampoc, però benvingut malgrat tot. ;-)

Assumpta ha dit...

Hahahaha en PONS està completament sonat!! :-DDD

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-)))