BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 26 d’agost del 2012

La Nova Trinca a la Seu d'Urgell (26/08/2012)


Avui a la nit, tal com ja vam dir al post de la GIRA 2012, els tres membres de LA NOVA TRINCA posen el punt i final a la seva gira estiuenca d'enguany actuant a la Festa Major de La Seu d'Urgell. En ocasió d'aquest concert el DIARI D'ANDORRA els ha fet una entrevista i en publiquen un reportatge que podeu llegir a la seva pàgina web i que també us copio a continuació:

Ells són David Moreno, Dídac Flores i Marc Marginet, tres joves que aquesta nit a la Seu d’Urgell es posaran en la pell de tres artistes que van revolucionar l’escena catalana fa més de quaranta anys.
Ells seran, durant quasi dues hores, Miquel Àngel Pasqual, Josep Maria Mainat i Toni Cruz, o com són més coneguts, la Trinca. El Palau municipal d’esports de la Seu (22.30 hores) rebrà aquesta nit els hereus d’aquest trio d’humoristes catalans, la Nova Trinca, en un espectacle on interpretaran un grapat del repertori de cançons de la formació original.
I utilitzar amb ells el terme hereus és la forma més adequada, ja que van ser triats oficialment el 2010 com els successors de la Trinca en un programa que va retransmetre TV3, que tenia un nom que posava a les clares la seva intenció, Buscant la Trinca. David, Dídac i David van ser els elegits per fer una pel·lícula (La Trinca: biografia no autoritzada) i després una gira de concerts. “És una responsabilitat per nosaltres fer-ho bé i intentar que tingui l’essència de la Trinca”, comenta David. Als tres els va agafar el concurs ben joves, com Dídac Flores, que hi va entrar amb 17 anys. “A l’institut del meu poble feia una obra de teatre de la Trinca, i amb els companys vam decidir que ens presentarien. Jo vaig seguir endavant i vaig guanyar fent de Josep Maria Mainat, com feia a l’institut.” David Moreno recorda que escoltava el grup “des de ben petit. Els meus paren tenien els vinils, i al final acabes en els orígens”. El programa els va “canviar la vida”, com reconeix Dídac, “va ser molt emocionant”.
En aquells dies a TV3 van conèixer els integrants de la Trinca original. “Quan érem al concurs no van establir cap relació més que la de concursant, tot i que és just que no tinguessin vincles d’amistat; no oblidem que és un concurs”, recorda David, i destaca que “un cop acabat el programa el seu suport va estar molt bé, i de tant en tant ens pregunten com anem i van anar a veure’ns”. Durant l’estiu del 2010 la gira que van realitzar va aplegar aproximadament 18.000 espectadors; fet que va permetre que continués els anys posteriors. Enguany ja s’han reunit diverses vegades per rondar per diferents localitats catalanes i avui arriben a la festa major de la Seu d’Urgell.
L’espectacle el defineix Dídac com “un recital de cançons, on s’interactua amb el públic”. Entre el repertori de cançons de la Trinca que interpreten hi ha de les més conegudes, com Botifarra de pagès, Ho farem tota la nit, Com el Far West no hi ha res, La Faixa o Ens descontrolen les neurones, amb les seves lletres humorístiques i de paròdia, que per als de la Trinca del segle XXI continuen tenint actualitat.
“L’home continua venint de La patata, Mort de gana amb la crisi està més al dia que mai”, explica David. Això sí, una interpretació feta amb un estil personal. “La gent veurà la Nova Trinca, el Marc el David i el Dídac, amb les cançons de tota la vida, i fent comentaris enmig de les cançons i relacionant-les amb la societat d’avui en dia ”, apunta Dídac. A l’escenari estaran acompanyats de tres músics i dues ballarines, tot i que ells també han de ballar en la coreografia de Coco Comín.