BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dijous, 13 de gener del 2011

La Dansa Del Sabre a "No me la puc treure del cap" (TV3 - 13.01.2011)


   Avui, dijous 13.01.2011 a les 21:50, TV3 presenta un nou capítol del programa  "No me la puc treure del cap", dedicat al tema musical "La dansa del sabre" de LA TRINCA.


   Com sabem aquest tema està "inspirat" en el cop d'estat que va tenir lloc a Espanya el 23 de febrer del 1981. En aquella època els membres de LA TRINCA estaven treballant en les cançons del seu disc "Nou de Trinca" i ja tenien la idea de fer una cançó amb aquesta música del compositor soviètic Aram Khachaturian quan es van assabentar de la notícia del cop d'estat del 23-F. Així que ho van aprofitar i la cançó que inclou aquell famós vers "...tranquil Jordi, tranquil que és la guàrdia civil...", recreant la conversa oficiosa entre el Rei d'Espanya i el President de la Generalitat, va ser feta en calent i va poder sortir publicada immediatament després dels fets.


   Al vídeo que encapçala aquest apunt, podeu escoltar-ne la versió feta per un quartet de corda que aquesta nit obrirà el programa de TV3. Un programa que no ens perdrem i sobre el qual ja us anuncio un proper post en aquest blog per la setmana que ve. De moment, us deixo el vídeo de la cançó extret de l'actuació que La Trinca va fer a la Gala del Disc Català de l'any 1980.






Editat el 23.02.2011
   Parlant dels trenta anys dels fets del 23-F, que s'han complert enguany, al Matí de Catalunya Ràdio han entrevistat a Toni Cruz que ens torna a explicar els detalls de la creació d'aquesta cançó. Escolteu-ho a continuació: 





4 comentaris:

òscar ha dit...

Un clàssic trincaire recreant amb molt sentit de l'humor un fet que no va fer riure gens en el seu moment.

La Trinca sempre ha estat molt de recrear fets històrics, oi? Ara mateix em venen al cap "La guerra de l'enciam" (el conflicte fronterer amb els pagesos francesos), la del 0-5 del Barça al Bernabeu o la simpatiquíssima Cleo, Clepatra, tot els dia, sobre el catre.

McAbeu ha dit...

ÒSCAR: Certament, crec que una de les raons del gran èxit de La Trinca fou la seva capacitat de portar al món de les seves cançons el que passava en cada moment al món real.

Assumpta ha dit...

Quan ho vaig veure em vaig recordar de tu! hehe :-))

McAbeu ha dit...

ASSUMPTA: :-))