BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 5 d’octubre del 2010

MENTRE HI HAGI PELES, EL MUSICAL (2010)

Aquest passat diumenge, 03.10.2010, es va estrenar l'espectacle “MENTRE HI HAGI PELES!”, un musical amb cançons de La Trinca, produït pel CENTRE DE FORMACIÓ I PREVENCIÓ (CFP - Programa d’Inserció Comunitària en Salut Mental) i SALA CABAÑES.

Aquest musical va començar a preparar-se l'any 2008 impulsat per Primera Fila, un programa comunitari d’intervenció educativa del Centre de Formació i Prevenció, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de les persones amb malalties mentals i potenciar la seva inserció en la societat. Durant aquests dos anys de feina el projecte ha tingut el suport de destacats membres de l'escena teatral catalana com Vicky Peña, Nina, Imma Colomer, Boris Ruiz o Mont Plans (aquesta última participa també com actriu en l'espectacle) i, per part de La Trinca, de Miquel Àngel Pasqual.

Per l'espectacle s'han escollit 17 temes de LA TRINCA (La Mort del Pagés, Puja a l’Avió, Vestits de Milionaris, Mort de Gana, Mollerussa Mon Amour, No ve d’un pam, etc), que s'han adaptat a la història que ens expliquen: Dos venedors d'un mercat reben la citació d'un notari que els informa que han heretat la immensa fortuna del Baró de Bidet, però per rebre els diners han de solucionar una endevinalla que va plantejar el Baró abans de morir. Això els obligarà a viatjar fins a Paris on acabaran dalt de la Torre Eiffel per treure l'entrellat de l'enigma.

Per la feina ben feta i per la passió posada en aquesta obra, la funció va ser tot un èxit fins i tot abans de l'estrena perquè dies abans ja estaven exhaurides totes les localitats del Teatre Sala Cabañes de Mataró per l'únic dia de funció, el diumenge 03.10.2010 a les 18:30, i això va obligar als organitzadors a obrir al públic l'assaig general del dissabte 02.10.2010 a les 19:00.

A continuació us deixo uns vídeos trets de YouTube, el primer correspon a la notícia de l'estrena emesa pel Telenotícies Comarques de TV3 i a l'altre veiem com a TVM es van fer ressò del dia que l'actor Boris Ruiz va dirigir un dels assajos de l'obra.




5 comentaris:

òscar ha dit...

Els musicals-revival porten uns anyets, amic McAbeu, rebifant les recaptacions d'alguns teatres: Mecano, Abba i, ara fa poc, un altre promocionat pels 40 principales.

Cap d'aquests fa la bona fila del de La Trinca.

McAbeu ha dit...

ÒSCAR: Aquest que comento avui no té ni la volada ni la professionalitat dels que cites. Però estic segur que per les ganes i la il·lusió que s'hi han posat no es queda gens enrere.
El fet d'integrar gent que per les seves malalties mentals corren el perill d'exclusió social fa que aquesta sigui una iniciativa molt especial.

sànset i utnoa ha dit...

Mac, i això no arribarà pas al Camp?

*Sànset*

McAbeu ha dit...

SÀNSET: Doncs no ho sé, però dubto que les singulars característiques de l'espectacle ho permetin. Per altra banda, totes les notícies sobre l'obra parlaven de que en farien una única funció.

sànset i utnoa ha dit...

Gràcies per l'aclariment! Una llàstima.

*Sànset*