BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 10 de juliol del 2010

Somniem... però mantinguem-nos ben desperts!



Aquest vídeo és l'espot que ÒMNIUM CULTURAL ha fet per animar-nos a assistir a la manifestació que avui, 10.07.2010, es celebra a Barcelona amb el lema SOM UNA NACIÓ, NOSALTRES DECIDIM per mostrar el nostre rebuig a la sentència sobre l'Estatut que el Tribunal Constitucional Espanyol ha emès fa pocs dies obviant la voluntat democràtica del poble català expressada en referèndum.

El text del vídeo està inspirat en la cançó SOMNIEM d'en Lluís Llach, una cançó que ja té més de 30 anys però que continua sent, per desgràcia nostra, molt vigent. Més o menys de la mateixa època, LA TRINCA té algunes cançons que també tracten el tema de "les sempre difícils relacions Catalunya-Espanya". Per posar una mica d'humor a aquests dies d'indignació general (o potser per indignar-nos encara més, al comprovar que hi ha coses que no han canviat gens en 35 anys de democràcia) us n'he triat algunes.

Comencem amb "Corason Loco" (Nou de Trinca - 1981), dedicada als catalans que se senten espanyols.



Continuem amb "La Consti" (Pel Broc Gros - 1979), que ens explica els articles més destacats de la Constitución Española i que ens ajudarà a entendre perquè surten les sentències que surten.



Com heu escoltat, de la "indisoluble unidad de la patria" se'n parlava aleshores, se'n continua parlant ara i ens la continuaran refregant pels morros mentre els catalans aspirem a alguna cosa més que la reserva d'indis on sembla que ens volen instal·lar. És que ja ho diuen que "Com el Far-West, no hi ha res!" (Nou de Trinca - 1981) [Podeu veure'n el vídeo AQUÍ]



I com que aquesta sentència ha demostrat per enèsima vegada que "els tractats amb rostres pàl·lids només són paper mullat", espero que la manifestació d'aquesta tarda sigui un èxit total de participació ciutadana i que sapiguem demostrar la nostra indignació a aquest nou atac a Catalunya però sense perdre el bon humor. És molt important "Que mai no falti alegria" (Pel Broc Gros - 1979)


xarel-10


5 comentaris:

Puigmalet ha dit...

Que mai no falti l'alegria, ja ho pots ben dir. Visca la terra!

Jesús M. Tibau ha dit...

quan ens decidirem que les coses canviïn d'una vegada per totes?

McAbeu ha dit...

PUIGMALET: Visca!. I no hem de perdre mai l'alegria, encara que ens ho posen molt difícil.

JESÚS: No ho sé, però tant de bo que sigui ben aviat.

sànset i utnoa ha dit...

Que bo!

"Una pàtria és la parenta..."

El divorci ja és legal, no?

*Sànset*

McAbeu ha dit...

SÀNSET: Em sembla que mentre les lleis les imposi aquesta "parenta" no serà mai legal, però això també pot canviar.