BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dimarts, 24 de novembre del 2009

Buscant La Trinca - Els Programes

Aquesta nit s'estrena a TV3, "Buscant La Trinca - Els Càstings". El primer dels programes on veurem les Gales que s'han anat enregistrant a diferents ciutats de Catalunya.

No ens ho podem perdre, la cita és avui 24.11.2009 a les 22:35.

Mentre esperem que arribi l'hora, podeu llegir a continuació el que diuen a la web de TV3 sobre aquest programa i sobre els altres que vindràn:


ARRIBA LA PRIMERA GALA DE "BUSCANT LA TRINCA"

TV3 ESTRENA "BUSCANT LA TRINCA"


Des de Tarragona, TV3 estrena el primer dels sis càstings que tenen per objectiu trobar els millors candidats per formar La Trinca del segle XXI.

Dimarts a la nit, a les 22.35, TV3 estrena "Buscant La Trinca", un programa de TV3 i Gestmusic, presentat per Beth Rodergas.

Aquest dilluns, 23 de novembre, s'ha presentat el programa "Buscant La Trinca" a la Casa Fuster de Barcelona, amb l'assistència de Mònica Terribas; els membres de La Trinca, Toni Cruz, Josep Maria Mainat i Miquel Àngel Pasqual, i el director del programa, Jordi Roca.

TV3 busca la nova Trinca i per això compta amb la participació dels "trincos" autèntics. S'estan fent càstings per tot Catalunya, que TV3 començarà a emetre dimarts. Seran sis gales, enregistrades a Tarragona, Girona, Manresa, Lleida, Barcelona i Granollers, i una final. Posteriorment, durant dotze edicions fetes en un plató de TV3, s'escollirà els tres nois que, una vegada acabat el programa, interpretaran els components de La Trinca en un musical –dirigit per Joaquim Oristrell- sobre la seva vida i les seves cançons.

Mònica Terribas s'ha mostrat molt satisfeta del projecte: "Significa recuperar aquests nois de Canet i posar-los dalt d'un escenari un altre cop". "També significa recuperar la història social i política de l'època i captar la força que encara avui tenen aquestes cançons." Del resultat dels càstings que ja s'han fet, la directora de TV3 en comenta: "La gent jove participa i es fan seves les cançons" i revela que "hi ha coses sorprenents!". Del treball amb "els trincos" en destaca "la facilitat i l'eficàcia" amb què s'ha pogut tirar endavant el projecte.

Josep M. Mainat ha dit que "l'equivalent de La Trinca ara no existeix. Si aconseguíssim narrar l'actualitat musicalment des del punt de vista irònic i satíric, aconseguiríem un dels objectius del programa". Tots han estat d'acord que ara el que més s'assembla a això és el que fa "Polònia" amb els temes musicals. Mònica Terribas ha assenyalat que la televisió "és un referent perquè s'escolti i es compri música i aquesta és una de les aportacions que fem amb el programa ‘Buscant La Trinca'".

El director del programa, Jordi Roca, ha dit que "és sorprenent veure què ha quedat de l'esperit trincaire a Catalunya. S'ha arrelat molt", i ha posat com a exemple "un equip de futbol femení que té un tema de La Trinca com a himne". Ha explicat la mecànica del programa i n'ha desvelat detalls, com que es potenciarà la creació de noves cançons per part dels candidats que ja hagin estat escollits per participar a les gales: "Vam veure el 0-5 amb el ‘Botifarra de pagès' i ara potser el Barça del Guardiola hauria de tenir una cançó; i si ja hi ha un tema de l'estatut de l'època, ara en voldríem un altra". Això sí: "els aspirants a "trincos" rebran ajuda per tirar-ho endavant". Del que s'han trobat, de moment, en els càstings en destaca "l'homenatge a l'esperit irònic d'humor dels catalans." Ha dit que en els càstings fins ara els candidats fan d'un dels tres components dels nois de Canet –es veuran entre 10 i 15 preseleccionats en cada edició- però en l'últim, que TV3 emetrà el 5 de gener i que es farà en un plató "ja es podran veure alguns dels trios". "D'aquí en sortiran 18 0 21 candidats", que són els que participaran en les gales.

Els "trincos" han comentat l'experiència. Toni Cruz ha confessat: "La Mònica Terribas ens ha convençut i tornem a ser aquí, a la televisió, després de vint anys". Als escenaris que ja han visitat "ens hi hem trobat de tot", però assegura, sobre el tema de tornar a cantar: "Com ho va dir en Mainat, cantarem quan hi hagi independència". Josep M. Mainat ha dit que en aquest programa es troba diferent: "Tinc un sou; estic contractat", fent al·lusió al fet que, en aquest cas, només hi participen opinant sobre els aspirants però sense tenir vot, i tampoc dirigeixen. Miquel Àngel Pasqual és un dels més imitats: "Si porten barba, ja són jo". S'ha declarat sorprès del fenomen: "Gent molt jove ha rebut La Trinca dels seus pares i vénen als càstings amb vinils i cintes". "I n'hi ha que vénen amb entrades antigues d'espectacles de La Trinca", ha afegit Jordi Roca.

Encara no se sap del cert si les gales seran enregistrades o s'emetran en directe. "Depèn únicament de qüestions tècniques", ha especificat Terribas. "En qualsevol cas serà un fals directe, com ho estan sent els càstings", ha afegit Cruz. El que sí que és segur és que les dues últimes gales seran en directe. En cada gala s'aniran eliminant candidats i "serà el públic qui decidirà en aquests dos últims programes qui serà La Trinca del segle XXI". "El jurat proposa i el públic disposa", ha indicat Mainat, que també ha dit que en els programes "es veuran els assajos, però, com que no hi ha convivència entre els aspirants, perquè no estaran tancats, no hi haurà patiment".

En el programa també hi haurà entrevistes amb personatges de l'època que contextualitzaran les cançons. "Hem fet entrevistes amb el president Pujol, amb el Joan Manuel Serrat...", ha explicat Toni Cruz.

"TV3 coproduirà la tvmovie que dirigirà Joaquim Oristrell", ha afirmat Mònica Terribas. Una producció que s'emmarca dins dels 50 anys de la Nova Cançó. "Entra en l'esperit de tenir patrimoni al voltant de la televisió."

Toni Cruz ha recordat que avui es fa el càsting a l'Auditori de Barcelona i ha recordat que l'entrada, com en els altres llocs, "val 5 €, que van directament a La Marató de TV3".