BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

dissabte, 17 d’octubre del 2009

PRESENTACIÓ


Benvinguts a un blog que no és un blog de veritat, més aviat és una pàgina web d'homenatge a LA TRINCA, un grup musical que fa més de 20 anys que va deixar de cantar però de qui encara se'n parla.

Avui en fem la inauguració però ja hi podeu trobar, amb aquesta, 249 entrades on he recopilat la seva història i la lletra de totes les cançons aparegudes als seus 19 LP en català.
Aviat hi trobareu també tots els seus SG (singles) en català, els LP recopilatoris i els seus LP's i SG's en espanyol amb les lletres de totes les cançons publicades en disc.

Per poder moure'ns per la web el millor és anar a l'ÍNDEX que ens portarà a un any determinat de la seva història o a un disc en concret.

Una altra possibilitat és fer servir les ETIQUETES que trobareu a la barra lateral, n'hi ha una per cada LP amb el seu nom que ens portarà a totes les cançons que hi surten, també podem accedir a les cançons per l'any que van ser publicades.

L'etiqueta HISTÒRIA ens porta a totes les entrades que expliquen la història de LA TRINCA des dels seus inicis, l'any 1969 fins al 2009.

A partir d'aquí, trobarem l'actualitat de LA TRINCA sota l'etiqueta NOTÍCIES.
Els apunts dedicats a "La Trinca del segle XXI", sorgida dels càstings de TV3 per fer la pel·licula de cinema, els trobarem a NOVATRINCA.

Altres opcions són les etiquetes LP (tots els LP en català), SG (els singles en català), SPN (LP's i Singles en espanyol) i REC (recopilatoris).

Trobareu també les etiquetes ALTRES CANÇONS (on posaré les cançons que no hagin estat publicades en cap disc) i VÍDEO (quan a més de la lletra podem veure el videoclip de la cançó) o ÀUDIO (quan a més de la lletra podem sentir la cançó). Els posts on parlaré d'altres coses de LA TRINCA (les seves col·laboracions amb altres artistes, els objectes relacionats, etc) els trobareu sota l'etiqueta VARIS.

I si voleu la lletra d'una cançó de la que coneixeu el títol però no el LP o l'any que va sortir, utilitzeu el CERCADOR incorporat que també trobareu a la barra lateral.

Però això no s'acaba aquí, la web encara no està acabada. Aniré publicant més coses de LA TRINCA (alguns vídeos amb les seves cançons, les notícies que apareguin en relació a la pel·lícula que es prepara i els càstings que se'n fan...).

I si teniu algun record de LA TRINCA o de LA NOVA TRINCA que voleu compartir amb tots nosaltres (una entrada d'un concert al vostre poble, un autògraf o qualsevol cosa relacionada amb ells...), no dubteu a fer-ne una fotografia i, amb el màxim de dades per identificar-la en el temps i en l'espai, enviar-me-la per mail. Jo la publicaré, amb molt de gust, al blog amb l'etiqueta RECORDS.


Entre tots farem créixer el blog de La Trinca!!

22 comentaris:

Mireia ha dit...

Quina feinada que has tingut! Vaig a voltar per aquí

Salvador Macip ha dit...

Una gran iniciativa! Jo era fan en el seu temps.

J ha dit...

Molt bon treball! Si senyor. Ho recomanaré.

Salut!

JJMiracle ha dit...

Un web molt complet, sens dubte!

Víctor Pàmies i Riudor ha dit...

Quina currada, nen! Ho tenies molt calladet.

Fa molta patxoca, sí senyor!

Mon ha dit...

Si senyor, un blog genial... et`posso un enllaç a la garrofa.....Salutacions

Carme Rosanas ha dit...

Jo també havia escoltat molt i molt la Trinca, però no crec que pugui oferir-te res pel blog!

Felicitats, vaig a veure què hi ha i a recordar cançons.

McAbeu ha dit...

Moltes gràcies a tots per la gran rebuda.
M'agrada descobrir tants trincaires per aquí.

Sergi ha dit...

Benvolgut McAbeu...enhorabona per aquest blog dedicat als trincos de Canet.Li fare saber en Miquel Angel Pascual de la existencia del blog.

Puigmalet ha dit...

Jo t'havia descobert però ara no recordo si mai t'havia comentat. Estic fatal.

Vaig veure que hi tenies la lletra de "Visca tot el diccionari" (sense la música, snif, snif).

Un gran bloc, i tant!

McAbeu ha dit...

SERGI: Gràcies i me n'alegro molt que t'agradi el blog.

PUIGMALET: És el primer comentari que deixes aquí però espero que no sigui l'últim. ;-D
I ja veig que t'hauré de buscar la música de "Visca tot el diccionari" :-)

bajoqueta ha dit...

A mi no era un grup que m'entusiasmés, era molt menuda jo llavors :)

Vaja feinada que has fet per això eh! Segur que alguns altres fans els encantarà tot això.

McAbeu ha dit...

BAJOQUETA: Gràcies! Ho he fet una mica per això, per compartir tot el que havia anat recopilant.

Anònim ha dit...

Enhorabona pel bloc company! A veure si algú em pot treure de dubtes perquè fa molt de temps que hi dono voltes, busco, busco i no me'n surto. Cap a l'any 1982 vaig veure en un aparador un VHS anomenat "Nou de Trinca" i no sé si es tractava de la gravació de l'espectacle o tan sols algunes cançons. Algú el té, està tan descatalogat que és impossible aconseguir-ho? I una altra cosa, a l'inici d'aquest espectacle cantaven una cançó molt enginyosa que es deia també "Nou de Trinca" i que mai s'ha editat en disc. Algú sap com aconseguir-ho.
Endavant amic, fot-li amb La Trinca, que la teva feina s'ho val

McAbeu ha dit...

ANÒNIM: Gràcies, me n'alegro molt que t'agradi el blog.
En quant al que em demanes, he de reconèixer que no tinc cap informació sobre espectacles de La Trinca editats en vídeo als anys 80. Fa temps que busco coses sobre el grup i aquest VHS que cites és la primera referència que en tinc.
Per tant, espero que algú amb més dades ens pugui ajudar en aquest tema i en el de la cançó mai editada que dius.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies amic per contestar-me i per estar tan al cas dels comentaris de la gent que escriu al teu bloc.
No et preocupis i si algú t'ho passa i ho penges, mira que en seria de bo per tots els trincaires. Res, només et volia felicitar per les ganes que hi poses. Persones com tu fan que aquest país, encara que sigui a pas petit, es vagi fent gran. Moltes gràcies i visca La Trinca!
Jordi

McAbeu ha dit...

JORDI: Gràcies a tu. Te'n faries creus de les coses que he anat sabent de La Trinca a partir de fer el blog i gràcies a comentaris i e-mails de gent com tu que em tramet els seus dubtes o que em passa dades. Sempre he dit que el blog el vaig muntar jo però que el fem entre tots els Trincaires, per tant el mínim que puc fer és estar-ne al cas del que em dieu i a més amb agraïment.
Així que no dubtis que si algun dia tinc alguna dada més sobre aquest VHS que vas veure, sereu els primers en saber-ho. ;-)

Anònim ha dit...

hola me llamo paulina soy de mexico y hasta aca se llego a escuchar alguna vez la trinca, por lo que mi madre se hizo fan y me lo heredo, me gusta mucho la trinca, me alegro encontrarme con este blog esta muy completo
sigan asi, nos vemos

McAbeu ha dit...

PAULINA: Muchas gracias por la visita y por este comentario tan amable. BENVINGUDA!!

Arturo ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
La vie en Super 8 ha dit...

Hola amigos, aquí os dejo el enlace donde os he colgado un fragmento visual del clip de La Trinca en formato cine Super 8 titulado " Opus 10 " Espero que os guste, saludos.Arturo.

https://www.youtube.com/watch?v=L-gdWOTQEgQ&feature=youtu.be

McAbeu ha dit...

ARTURO: Evidentemente que nos gusta. Muy interesante este fragmento del videoclip de la canción de La Trinca "18 Jutges" que, como bien explicas, pertenece al album "Opus 10". Gracias por compartirlo con nosotros.

Por cierto, si te interesa ver el vídeo completo puedes hacerlo en este post que publicamos aquí mismo hace un tiempo:
http://latrinca.blogspot.com/2010/02/el-no-al-catala.html