BOTIGA ONLINE
elmagatzem.blogspot.com
LLibres d'ocasió a 1, 3, 6, 9 i 12 €

diumenge, 4 d’octubre del 2009

1972 (Història de Catalunya / Bestiari / Xauxa)




A començaments de 1972, en Josep Maria i en Toni (en Miquel Àngel estava fent el servei militar), junt amb Guillermina Motta, enregistraren el disc anomenat HISTÒRIA DE CATALUNYA AMB CANÇONS, amb textos de Jaume Picas i direcció musical d'Antoni Ros Marbà. Aquest disc repassa diversos episodis de la nostra història, encara que no tal com es volia per culpa de la censura, així el tema Guifré el pilós va haver-la de passar dues vegades i el de La guerra de successió per tres ocasions mentre altres temes ja ni van poder sortir al disc.

Aquest any ja van començar les seves incursions en el mon de la petita pantalla i al març van participar en un programa de Televisió Espanyola.

El març de 1972 s'estrena l'espectacle XAUXA, al Teatre Espanyol de Barcelona dirigit per Mario Gas que constava de 20 cançons i que es va perllongar durant 6 setmanes. Tenia una forta influència del mon hippy, tant en l'estètica com pel contingut d'algunes cançons i fou el darrer treball que comptà amb la col·laboració d'en Jaume Picas.

Com ja era habitual, en el moment de començar un nou espectacle es publicava un nou disc i així aparegué XAUXA, el nou LP amb temes com Esvalotat, Estem tips, Fes l'amor i no la guerra (que proclamaven el pensament lliure), Que trista és la vida (un tango), All i Oli (un rock), Lulú (amb la participació de Rosa Mª Sardà) i, sobretot, Els Tres Mosqueters (una parodia sobre la immigració andalusa sobre una cançó de Manolo Escobar).

Aquest mateix any realitzaren la música de l'espectacle BESTIARI amb textos del poeta Joan Oliver (Pere Quart) i dirigit per Ventura Pons al Teatre Ars (Barcelona), fou protagonitzat per Dolors Laffitte, Rosa Mª Sardà, Miquel Cors, Carme Molina, Joan Borràs, Joan Pera i Carles Velat.

En el disc BESTIARI podem trobar els temes d'aquest espectacle teatral (cantants pels actors i no per La Trinca) com La vaca suïssa, La Primavera i Fill de vídua. Aquest treball va ser produït per Edigsa i LA TRINCA amb la seva pròpia productora, Pebrots Records, acabada d'estrenar.



3 comentaris:

Unknown ha dit...

Se sap si existeixen gravacions de video d'aquests dos espectacles? Hi ha imatges?
Moltes gràcies!

McAbeu ha dit...

Bona tarda, DAVID. Per part meva, no tinc constància de que es publiquessin mai gravacions d'aquests o d'altres espectacles de LA TRINCA. Fa un temps, un altre usuari d'aquest blog ens va dir que li semblava recordar haver vist, als anys 80, algun VHS a la venda però aleshores ningú ho va confirmar i jo no en vaig poder trobar cap dada. Aprofito la teva demanda per insistir que si algú en sap alguna cosa certa ens ho faci saber.

Unknown ha dit...

A veure si hi ha sort! Moltes gràcies de totes maneres... salut!